Grönare liv

tankar kring en grönare vardag

Auberginerullar

Lämna en kommentar

Eftersom jag ofta får frågan om vad jag äter så tänkte jag börja dela med mig av lite recept. Även om många av dem kommer vara ungefärliga eftersom jag ofta höftar.

Dagens kvällsmat bestod av auberginerullar fyllda med en röra baserad på krossade tomater. Till detta åt vi en fräsch sallad.

Recept 2-4 portioner

1 stor aubergine
1 paket ekologiska krossade tomater
5 små potatisar
1 palsternacka
2 ekologiska morötter
1/2 ekologisk paprika (vi använde gul)
1 lök
10 lagom stora champinjoner
Vitlök
Johnny’s ekologiska sötstarka senap
Ekologiskt ströbröd

Börjar med att skiva auberginen i långa ”filéer”, placera plant och så de inte överlappar varandra, salta rikligt.
Låt vila 30 minuter. Torka av vätskan, vänd på de och upprepa proceduren.
Under tiden
Skala potatis, morötter och palsternackan. Slanta och koka tills de mjuknat.
Skiva löken och champinjonerna, fräs i olja tills de fått en gyllene färg.
Blanda krossade tomater, potatisen, palsternackan, morötterna, löken och champinjonerna. Pressa ner vitlök, salta och peppra.
Starta ugnen på 175 grader.
Stek auberginen lätt till den får en fin yta. Placera fyllning på en aubergin ”filé” och rulla samman. Placera rulladerna i en ugnsfast form och fördela resten av fyllningen omkring rulladerna.
Låt stå på 175 grader i 35 minuter.
Ät.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s