Grönare liv

tankar kring en grönare vardag

Panerad aubergine

1 kommentar

Dagens middag var utsökt, jag kan ju börja med att säga det.
Vi håller på och rensar ur frysen här hemma så sambon ville ha fisk idag.
Dagens middag blev då kokt nypotatis, stuvad spenat och panerad aubergine (eller fisk för sambons del)

Skär en aubergin i lagom stora filéer, stör rikligt med salt och låt ligga i ca 40 minuter och dra ur vätska.
Efter halva tiden, vänd på filéerna och upprepa proceduren. Börja koka potatisen och fixa stuvningen.

Gör en bottenredning (med mjölkfritt margarin). Tillsätt imat och spenaten. Låt koka upp och krydda efter behag.

Pensla auberginen med sötstarka senap och strö över ströbröd. Stek på hög effekt tills planeringen börjar få färg och själva auberginen börjar mjukna. Kolla noga så att de inte bränner.

Servera med sallad, smaklig måltid

Annonser

One thought on “Panerad aubergine

  1. Pingback: Friterad aubergine | Grönare liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s