Grönare liv

tankar kring en grönare vardag

Fredagslyx

1 kommentar

Igår kväll åt vi riktigt lyxig men billig mat här hemma.

Hasselbackspotatis på ekologisk potatis (var extrapris på Coop så vi kunde passa på). Gratinerad aubergine, vitlökssmör, halloumi (för sambon) och sallad.

Börja med att skära aubergine i skivor på längden, vi hade en stor som blev 5 skivor och räckte till middag och dagens lunch för både mig och sambon. Lägg skivorna plant och strö salt över ena sida, låt vila i 30 minuter, skölj av, vänd och upprepa proceduren på andra sidan. Gå vidare till hasselbackspotatisen.

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala potatisen, valfritt. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Tips är att lägga potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte rakt igenom den av misstag.
  • Lägg potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form.
    Pensla dem med olja och ställ mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Återgå till auberginen.

  • Blanda valfria kryddor med lite imat frachie, vi hade provensalska kryddor (frysta), persilja, och på sambons, lite hackad chili.
  • Bred ut på en sida av varje aubergine, riv lite mjölkfri ost och strö över, strö även med lite ströbröd.
  • Ta ut potatisen och vid behov, pensla en gång till med matfett. Strö över lite salt och ströbröd.Placera auberginen på samma plåt.
  • Gratinera/baka både potatis och aubergine i ugnen på 200-225 grader i ca 15-20 minuter.

Servera med sallad och vitlökssmör.
Smaklig måltid.

Annonser

One thought on “Fredagslyx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s