Grönare liv

tankar kring en grönare vardag

En svensk klassiker i vegansk tappning

Lämna en kommentar

Här om dagen överraskade jag mig själv med att bli oväntat sugen på smörgåstårta, något som jag inte har ätit på flera år.
Så, jag följde infallet och gjorde två lite olika små smörgåsbakelser, här kommer receptet på båda.

Ingredienser

  • En liten rödlök
  • 2-3 färska champinjoner
  • 6 stycken skivor toast bröd
  • Dill
  • Imat fraiche 3 dl
  • Vispbar sojagrädde
  • Bladspenat
  • Tångkaviar
  • Gurka
  • Salt och vitpeppar
  • Riven pepparrot
  • Valfritt mjölkfri ost

Gör så här

Skär bort kanterna på toastbröden. Finhacka rödlöken och skär champinjonerna i små bitar.
I en skål lägger du en del av rödlöken och en del av champinjonerna.
Tiillsätt lite imat fraiche, riven pepparrot, salt och vitpeppar.
Blanda runt noga, tillsätt mer imat fraiche om det behövs.
Vispa imat fraiche med soja vispgrädde, jag höftade mig fram. Tillsätt lite salt.
Lägg en skiva toast på en tallrik, smeta på lite av röran, lägg en skiva toast, mer av samma röra och avsluta med en skiva toast. Smeta ut grädde-fraiche röran på alla kanter och ovansidan av bakelsen. Dekorera med bladspenat, gurka och om du vill, mjölkfri ost.

För den andra då,
I en annan skål lägger du rödlök, champinjoner, tångkaviar, dill, lite imat fraiche, salt och vitpeppar.
Blanda noga och tillsätt mer imat fraiche om det behövs.
Lägg en skiva toast på en tallrik, kleta på röran, lägg en skiva toast, mer röra och avsluta med den sista skivan av toastbrödet. Smeta ut grädde-fraiche röran på alla kanter och även på ovansidan av bakelsen. Dekorera med bladspenat, gurka och tångkaviar.

Låt stå svalt några timmar så det får gotta till sig.
Smaklig måltid.

IMG_20150718_210408

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s