Grönare liv

tankar kring en grönare vardag

Kämpa för barn på flykt!

Lämna en kommentar

Vi ser på nyheterna om ”flyktingtragedin”, ser hur människor räddas ur gummibåtar, ser hur svarta säckar radas upp på en sandstrand. Vi läser i tidningarna om ”den största flyktingkatastrofen sen andra världskriget. Vi har läst om länder som reser murar mot flyktingarna, om tjänstemän som skriver nummer på flyktingarnas armar. I flera månader har vi sett bilder, fått information och läst om livsöden. På många ställen kunde man också läsa om ett relativt svalt intresse hos många.

För snart en vecka sedan publicerades bilden som förändrade allt. En liten pojke, liggandes, med huvudet ner  i sanden. Det ser ut som att han sover men han kommer aldrig mer att vakna. Hans mor och bror drunknade också i havet, endast fadern överlevde.  Sedan bilden publicerades har engagemanget att hjälpa till vuxit.

Katastrofen i Syrien är en av flera i världen och just nu befinner sig 30 miljoner barn på flykt i Europa och övriga världen. Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas hårdast. UNICEF finns på plats med katastrofinsatser både i de konfliktdrabbade länderna, i flyktinglägren och på flyktvägen. Men, behoven är fortsatt stora. DU kan vara med och hjälpa barnen, rädda barns liv.
Ge en gåva på unicef.se eller sms:a LIV till 72900 så skänker du 100kr. Det går också bra att swisha en gåva till barn på flykt, numret är då 123-024 00 36 (rekommenderad summa: 100 kr)

Kostnadsexempel på vad pengarna räcker till.

  • 352 kronor räcker till ett hygienpaket för en familj med bland annat en hink, tvålar, tandborstar, tandkräm, bindor och handdukar.
  • 400 kronor räcker till exempel till 7 488 vattenreningstabletter som kan rena upp till 37 440 liter vatten.

Gå från tanke och ord till handling.

ge en gåva

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s